Stadsmuseum Zoetermeer maakt slim gebruik van AxonCMS

Een actuele website door AxonCMS

Door enkele onderdelen van de website te automatiseren heeft het museum altijd een actuele website. Geen stoffige plekken op de website die allang geschiedenis zijn. Dit museum kijkt vooruit.

Maatwerkwebsite Stadsmuseum Zoetermeer

Maatwerkwebsite Stadsmuseum Zoetermeer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website van het Stadsmuseum Zoetermeer

Website van het Stadsmuseum Zoetermeer

Actuele informatie
De weergegeven informatie is niet alleen heel overzichtelijk, maar bovenal heel actueel.
Het Stadsmuseum Zoetermeer heeft namelijk de mogelijkheid om tentoonstellingen en evenementen aan te maken die automatisch op de homepage verschijnen.
Als de einddatum van een tentoonstelling of evenement bereikt is, dan word de informatie direct gearchiveerd. Op deze manier hoeft de beheerder van de website niet meer op de datum te letten en heeft de bezoeker altijd een actueel aanbod op de homepage.

Prioriteiten stellen
Door slim gebruik te maken van het AxonCMS kan de beheerder van de website ook nog eens de volgorde van de tentoonstellingen op de homepage aanpassen.
De beheerder hoeft alleen maar een prioriteit toe te kennen aan de informatie zodat een bijzondere gebeurtenis of belangrijke tentoonstelling alle aandacht kan krijgen die het verdient. 

Gebruikerservaring

Mevrouw Kube-van Dijk, conservator van het Stadsmuseum Zoetermeer, zegt het volgende over de toepassing van AxonCMS:

 "Sinds 2012 hebben we een website die draait op AxonCMS. De website is geheel naar onze wensen opgebouwd en geeft ons daarnaast de mogelijkheid om data simpel toe te voegen en te veranderen. AxonCMS is ontzettend gebruiksvriendelijk. Ook medewerkers met weinig software-ervaring, kunnen indien nodig heel eenvoudig dingen aanpassen. Daarnaast is de basisopbouw van de website zelf ook aan te passen, waardoor het een hele flexibele tool is, die ons helpt om een groter bereik te krijgen.

Ik kan dit programma ten zeerste aanraden aan musea en andere (culturele) instellingen en bedrijven, die een flexibele website wensen, waarop informatie met een steeds wisselende inhoud helder en eenvoudig aan het publiek gecommuniceerd kan worden."

Minder is meer

Het minimalistische ontwerp, van de hand van ontwerpster Anneliek Holland, zorgt ervoor dat de website heel overzichtelijk is. Net zoals in het museum zelf is op de website alle gewenste informatie snel te vinden. Bezoekers zien in één oogopslag wat er te bekijken valt in dit museum.

Conclusie

Door gebruik van AxonCMS is de website van het Stadsmuseum Zoetermeer eenvoudig door elke medewerker te beheren, is deze altijd actueel met komende tentoonstellingen en met het minimalistische ontwerp is deze website eenvoudig in gebruik voor bezoekers. Bekijk de website en oordeel zelf

Afbeeldingenseries

Een afbeelding zegt meer dan duizend worden. AxonCMS heeft de mogelijkheid om met een paar klikken afbeeldingenseries te tonen.

Een website voor ieder budget

U heeft al een website met het AxonCMS voor slechts 850 euro. Is het budget groter? Dan is er ook meer mogelijk.

Complexere websites

Wil je iets anders tonen dan pagina's met tekst? Gerechten, huizen, theatervoorstellingen, projecten... en dan het liefst in dezelfde opmaak?

 

Vragen?
Opmerkingen?
Direct bestellen?

Laat het weten via het contactformulier.