Iedereen wil gevonden worden op het internet. Hallo zoekmachines!

Goed gevonden worden. Dat kan met AxonCMS.

Iedereen zoekt op internet. Voor velen is een zoekmachine zelfs de startpagina van de browser. Zorg als beheerder van een website zelf voor een goede vindbaarheid, zonder allerlei betaalde trucjes uit te halen. AxonCMS helpt hier bij.

Zoekmachineoptimalisatie / SEO in 3 stappen

Zowel zoekmachineoptimalisatie als SEO (= Search Engine Optimalisation) betekenen hetzelfde, namelijk de website zo goed mogelijk in elkaar zetten voor de zoekmachines.

  1. Zorg voor een goede paginastructuur met duidelijke naamgeving
  2. Kenmerk de unieke pagina's met trefwoorden en beschrijvingen
  3. Zorg voor inhoud; goede teksten

Is dit magie, hogere wiskunde of gewoonweg een onhaalbaar doel? Nee, integendeel. Met AxonCMS kan iedereen zijn website voor zoekmachines optimaliseren.

1 - Paginastructuur en naamgeving

De opbouw van jouw website is niet alleen belangrijk om een logische structuur te genereren voor bezoekers, maar helpt ook om zoekmachines jouw website beter te laten analyseren. Iedere pagina die jij aanmaakt in AxonCMS krijgt namelijk een eigen naam, welke gebruikt wordt in de URL (= het adres van een pagina de adresbalk van de browser). Een voorbeeld is http://www.axoncms.nl/achtergrondinformatie/gebruikerservaringen  De pagina gebruikerservaringen is onderdeel van de pagina met achtergrondinformatie en hoort bij het AxonCMS.

Zoekmachines smullen van goede, beschrijvende URL's en geven deze ook graag in de resultatenoverzichten weer. Zeker als er gezocht wordt op woorden die in diezelfde URL voorkomen. Jij kiest de paginatitels, AxonCMS regelt de rest.

Deze webadressen zijn bovendien goed leesbaar voor gebruikers van die zoekmachines (in plaats van slecht leesbare weergaven met id=36 ), waardoor men sneller geneigt is daar op te klikken.

2 - Trefwoorden en beschrijvingen

Jij kunt als beheerder van een website trefwoorden en beschrijvingen toekennen aan elke gemaakte pagina. Deze informatie is voor de bezoeker van de website niet zichtbaar, maar wordt door de zoekmachines gebruikt om te begrijpen waar de pagina over gaat.

Moderne zoekmachines doen tegenwoordig zelf een soort onderzoekje. "Oh, dus jij vertelt mij dat deze pagina gaat over vrachtwagens, transport en distributie? Dan ga ik dat even controleren."  Als blijkt dat de website daadwerkelijk over die onderwerpen gaat, dan krijgt de pagina weer een pluspuntje van de zoekmachine en zal de positionering in de zoekresultaten stijgen.

3 - Inhoud = teksten, teksten en nog eens teksten

Hoe mooi de website er ook uit ziet, of hoe fantastisch de interactie is met de bezoeker is door allerlei moderne technieken, uiteindelijk draait alles om de inhoud van de website. Teksten dus.

Of het nu artikelen zijn, nieuwsberichten of omschrijvingen van producten en voorstellingen, gerechten of behandelingen... in de basis gaat het altijd om tekst. AxonCMS maakt het mogelijk om gemakkelijk teksten toe te voegen, te bewerken of te verplaatsen.

Ben jij zelf niet in het bezit van goede schrijfvaardigheden, dan is het advies om een tekstschrijver in te schakelen die gespecialiseerd is in het schrijven van webteksten. 

Afbeeldingenseries

Een afbeelding zegt meer dan duizend worden. AxonCMS heeft de mogelijkheid om met een paar klikken afbeeldingenseries te tonen.

Een website voor ieder budget

U heeft al een website met het AxonCMS voor slechts 850 euro. Is het budget groter? Dan is er ook meer mogelijk.

Complexere websites

Wil je iets anders tonen dan pagina's met tekst? Gerechten, huizen, theatervoorstellingen, projecten... en dan het liefst in dezelfde opmaak?

 

Vragen?
Opmerkingen?
Direct bestellen?

Laat het weten via het contactformulier.